מסר שבועי בקבוצת הוואטסאפ

קלף תשעה גביעים: המשאלה התגשמה, מה עושים עכשיו?

"היזהרו במשאלותיכם כי יום יבוא והן יתגשמו"
(משפט סיני עתיק)

יסוד המים מציג סדרה של מבחני השפע בהם אנו מגלים עד כמה השפע יכול להיות מתעתע, חמקמק ולפעמים קשה להשגה. בסדרה זו אנו פוגשים מבחנים מסוגים שונים ובכול פעם שאנו עוברים מבחן של שפע, למעשה משהו בנו מבשיל ואנו מסוגלים בעקבות זאת להתחבר טוב יותר אל השפע. השפע אגב, הנו מצב נתון, תהליך פסיבי, והוא ניתן לכולם, ללא אבחנה וכל הזמן. כמה מהשפע אנו לוקחים זה כבר תלוי בנו וביכולת שלנו לדעת למשוך את השפע ולהכיל אותו.

כבר כתבתי על שבעה מבחנים של שפע, אך  עדיין  לא כתבתי מה יקרה כשנקבל את השפע לו ייחלנו. מה קורה אחרי שהמשאלות מתגשמות? האם לאחר שהשגנו את השפע הוא נשאר אצלנו לתמיד? האם יש צורך בפעולות תחזוקה? 
ובכן, בכך עוסקים שני הקלפים האחרונים בסדרה.

את המשפט הסיני החכם שאומר: " היזהרו במשאלותיכם כי יום יבוא והן תעננה", אפשר לפרש בצורות שונות. בד"כ אנו מפרשים אותו כאזהרה בפני משאלות שאנו לא באמת יודעים מה המשמעות שלהן. לא כל משאלת לב תמיד עולה בקנה אחד עם הצרכים שלנו, השאיפות שלנו ומי שאנו. ואז כשהמשאלה מתגשמת – אנו מגלים שהיא לא מתאימה לנו.
אולם אני רוצה להציג פרשנות נוספת לפתגם זה, והיא שכדי להינות מהמשאלות שלנו, אנו צריכים תחילה לוודא שאנו מסוגלים להכיל את אותו השפע לו אנו מייחלים. לדעת טוב יותר במה מדובר, מה דרוש כדי שנוכל להיות מסוגלים להפיק את המקסימום מאותו אירוע משמח.
לא תמיד אנו מוכנים לקבל שפע, לפעמים הוא מגיע בעיתוי הלא נכון ואני מאמין שכולם יודעים שלא כל מי שזכה בלוטו הרגיש כל-כך ממוזל לאחר כמה שנים.
אז מה בעצם קורה כאן? האם זה עוד מבחן?

את המשפט הסיני החכם שאומר: " היזהרו במשאלותיכם כי יום יבוא והן תעננה", אפשר לפרש בצורות שונות. בד"כ אנו מפרשים אותו כאזהרה בפני משאלות שאנו לא באמת יודעים מה המשמעות שלהן. אולם אני רוצה להציג פרשנות נוספת לפתגם זה, והיא שכדי להינות מהמשאלות שלנו, אנו צריכים תחילה לוודא שאנו מסוגלים להכיל את אותו השפע לו אנו מייחלים. לדעת טוב יותר במה מדובר, מה דרוש כדי שנוכל להיות מסוגלים להפיק את המקסימום מאותו אירוע משמח.

ובכן, כדי לענות אתן דוגמא מהחיים ואספר על מקרה בו נתקלתי לפני כמה שנים…

הגיעה אליי מטופלת הסובלת מכאבי ראש קשים מאד. היא סיפרה שהכאבים כל-כך קשים עד שהיא ממש בוכה ובמשך כמה שעות היא מרגישה כאילו שמישהו הולם בה בחזקה עם פטיש על הראש. כיוון שהיא כבר עשתה את כל הבדיקות האפשריות והרופאים אמרו לה שזה פסיכו-סומאטי, היא באה להומיאופתיה כדי לבדוק מה אפשר לעשות. בד"כ כאבי ראש אלימים מסוג זה הם סימפטום המייצג קושי הקיים בחיי יום-יום (בעיות סביב זוגיות, עבודה, הגשמה עצמית וכדומה), אך לא הפעם. הבחורה מאושרת. היא נישאה לגבר החלומות, עשיר, נראה טוב, אוהב, משקיע בקשר, רגיש. וזה לא רק עניין של השנה הראשונה בנישואין שלהם. הם התחתנו 8 שנים לפני כן והחיים שלה הולכים ומשתפרים.
אז מדוע יש לה כאבי ראש?

את הרמז הראשון קיבלתי כאשר שאלתי מתי התחילו כאבי הראש ותשובתה הייתה כחצי שנה לאחר החתונה ושמאז הכאבים רק הולכים ומתגברים. לעובדה זו נוסף מידע מעניין כשהגענו להיסטוריה שלה מלפני החתונה.
מתברר שכמה שנים לפני החתונה היא הייתה נשואה לגבר אלים ועברה חמש שנים קשות עד שהצליחה להתגרש ממנו בשלום. גם בילדות שלה היא הייתה לא מאושרת והמציאות אותה היא הכירה כילדה הייתה מאד דומה לחיי הנישואין הראשונות שלה כיוון שגם האבא שלה היה אלים וכל המשפחה, כולל אותה והאחים שלה, חיו בפחד תמידי. על-פי גישתו של פרוייד, אפשר להבין מדוע היא התחתנה דווקא עם הגבר הזה, כיוון שזו המציאות שהיא הכירה בילדותה, וכשהתאהבה בצעירותה בגבר, הלא מודע שלה בחר בגבר במה שהיא הכירה רוב ימיה לטוב או לרע – באבא שלה.
אבל עכשיו הכול בסדר, היא באמת מצאה את גבר החלומות! אז מדוע כאבי הראש נמצאים שם? מה לא בסדר?
התשובה היא שיש בה חלק, לא מודע כמובן, שמתקשה להסתגל לשפע ולחיים מאוזנים ומאושרים. משהו בה, אם יורשה לי להקצין, צריך להרגיש מוכה, ועכשיו כשהחיים לא נותנים לה את זה, היא מייצרת את זה בצורה של סימפטומים פיזיים. סוף הסיפור, שמתאים מאד אגב לסיפורם של פסיכה וקופידון, הוא שכאבי הראש עברו ושהם חיים באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

זו דוגמא מצוינת למקרים בהם לא מספיק רק לזכות באושר, אלא תחילה אנו צריכים להיות מוכנים לשפע המגיע אלינו ולהבין מה המשמעות שלו, להיות מוכנים לו ולהכין את עצמנו לקבלתו.
אנו יודעים שיסוד המים מיוצג על-ידי הגביע, אולם מדוע דווקא גביע? האם הגביע הוא "סתם" כלי המכיל מים? התשובה היא שהגביע הוא כלי היכול להכיל, לא מים, כי אם שפע.

אז הנה ייצא הקלף טארוט תשעה גביעים ורגע לפני שהשפע מגיע, לא יזיק לנו לעשות בדיקה אחת אחרונה ולוודא שכלי ההכלה שלנו מוכן.

קלף טארוט - תשעה גביעים בסדרת הקלפים של ליז גרין

תשעה גביעים – משאלה שמתגשמת

סיפורה של פסיכה, שהחליטה בקלף הקודם לקחת סיכון ולרדת אל השאול, נוגע מאוד ללבה של פרסיפונה, אלת השאול. פרסיפונה לא רק שאפשרה לה להיכנס ללא פגע אל השאול, אלא דאגה שתצא שלמה ובריאה ונתנה לה את הפודרה של היופי והנערים הנצחיים. פסיכה המאושרת הולכת לחמותה כדי לתת לה את הפודרה, אולם ברגע האחרון היא מהססת. "מה איתי? מה עם היופי שלי? הרי אני היא זו שמתחתנת וכל המשימות, הדאגות, הבכי, כל אלו בוודאי שלא תרמו ליופיי. אשתמש בפודרה בעצמי", החליטה. אך לא ידעה היא שהפודרה של היופי והנעורים הנצחיים נועדה לשימושם של אלים בלבד ולאחר שפידרה את עצמה היא נרדמה לנצח.

כאן סוף סוף קופידון התעורר, סוף סוף הוא הבין עד כמה פסיכה התאמצה, סיכנה ועמלה כדי להוכיח את אהבתה. ארבע פעמים היא עשתה את הבלתי אפשרי ובשם האהבה הצליחה להיכנס ולצאת מהשאול, דבר שהוא עצמו לא יכול היה לעשות. הוא השתחרר מאחיזתו של אמו, ירד מהאולימפוס וניגש לפסיכה. "הוכחת את עצמך מעל ומעבר", לחש לה, "עכשיו אני כאן אתך ודבר לא יעצור את אהבתנו".

הוא נתן לה נשיקה שהעירה אותה ויחד ניגשו לזאוס כדי שישיא אותם.
שם, דרש קופידון שיחתן אותם, שייתן לו ולאהובתו את ברכתו ושיגן עליהם מפני אמו. "מדוע שאעזור לך?", אמר זיאוס, "הרי לא פעם בגלל החיצים שלך אני מסתבך בפרשיות אהבים עם בנות האדם". קופידון הסביר לו שכעת זהו אינטרס משותף של שניהם, כיוון שכשקופידון יתמסד, לא יהיו עוד תעלולים. כששמע זאוס טיעונים אלו הסכים ואמר לשניהם לחזור מחר והבטיח שתיערך חתונה.

הארכיטיפ של הקלף עוסק בקושי של הגבר לבחור בין אמו לבין אשתו. זהו הארכיטיפ המתאר שלב חשוב, ציון דרך משמעותי, בחיי הזוגיות של הגבר, בו עליו לעזוב את בית אמו ולהתייצב באמת לצד האישה שבחר.  הארכיטיפ מציג את הדילמה הקיימת אצל הגבר ומראה שקיים מאבק בין שתי הנשים שקשה לו להכריע בו, אולם "הניצחון" צריך להיות של האישה על פני האמא. רק כשהגבר באמת יעזוב את בית אמו, הוא יתחיל לחיות חי משפחה מלאים.

הגיבור בקריאה – ההתנהלות שלנו

הארכיטיפ של הקלף – הקושי של הגבר לעזוב את האמא

פירוש הקלף עוסק במשאלה שמתגשמת. זהו קלף נפלא המתאר הצלחות והגשמה אישית, ואל פירוש זה אני מייד אגיע, אולם תחילה אני רוצה לגעת בארכיטיפ של הקלף, באחד הזיקות הפחות גלויות שלו.

הארכיטיפ של הקלף עוסק בקושי של הגבר לבחור בין אמו לבין אשתו. זהו הארכיטיפ המתאר שלב חשוב, ציון דרך משמעותי, בחיי הזוגיות של הגבר, בו עליו לעזוב את בית אמו ולהתייצב באמת לצד האישה שבחר. הארכיטיפ מציג את הדילמה הקיימת אצל הגבר ומראה שקיים מאבק בין שתי הנשים שקשה לו להכריע בו, אולם "הניצחון" צריך להיות של האישה על פני האמא. רק כשהגבר באמת יעזוב את בית אמו, הוא יתחיל לחיות חי משפחה מלאים.

מתי ארכיטיפ זה רלוונטי? רק כאשר נשאלת שאלה בנושא זוגיות שבה יש בעיה סביב קשר בין אמא לבן. במקרה זה ייתכן וקיימת אפשרות בה בעל/בן הזוג מתקשה לבחור בין שתי הנשים החשובות בחייו, ויש לפתור סוגיה זו כיוון שהיא עלולה להיות מכשול גדול מאד בזוגיות.

הפירוש בקריאה – משאלות מתגשמות

9 גביעים הוא קלף נפלא העוסק בהצלחה, אושר, פריון ושפע. הקלף מראה כי אחרי כניסה פנימה והבנה של מי אנחנו, כמו גם זרימה נכונה עם האפשריות שנתן לנו היקום, הגשמנו את החלום והשגנו אושר והצלחה אישית. עלינו פשוט ליהנות ממה שהשגנו.

קלף טארוט תשעה גביעים

ההצלחה בה עוסק הקלף מגיעה בזכות האמונה, הזרימה ויכולת ההתחדשות שלנו. היינו סבלניים, לא התעקשנו להשיג מטרה ספציפית בזמן מסוים והבנו כי לפעמים נכון לתת ליקום להכתיב את הדרך והקצב של הדברים. עכשיו אנו בהחלט יכולים וצריכים לשמוח מהתוצאות.

הקלפים 9 מטבעות ותשעה גביעים דומים מאד במשמעות שלהם. ההבדל ביניהם הוא שההצלחה בה עוסק הקלף תשעה מטבעות מגיעה אחרי עבודה קשה ומאמץ ואילו ההצלחה בקלף 9 גביעים מגיעה בזכות אמונה, סבלנות ובזכות היכולת שלנו לזרום, לא להתעקש ולהבין כי לפעמים זה נכון לתת גם ליקום גם להכתיב את הדרך. חלק מעקרון האמונה הוא להבין כי ישנן דרכים נוספות דרכם ניתן להגיע אל ההצלחה. פעמים רבות אנו מקבלים מהיקום סימנים המראים לנו מהי הדרך הנכונה, אולם עקשנותנו היא המונעת מאתנו ללכת בה ולרוב אנו מתעקשים ללכת בדרך אותה בחרנו בעבר. שמענו לעצת היקום, הבנו את הסימנים ובזכות זאת הצלנו.

להתראות במאמר הבא: קבלת שפע זו לא רק זכות, אלא זו גם חובה

(למאמר הקודם: אם אתם אוהבים מישהו… תנו לו ללכת

הכותב: שגיא מנדלבוים

© שגיא מנדלבוים מטפל בהומיאופתיה קלאסית, ובעל ניסיון של 27 שנים בלימוד והוראה של קורסים וסדנאות בנושאי טארוט וחלומות אותם הוא מלמד בתל-אביב ובמרכזים שונים ברחבי הארץ. את שגיא הנכם מוזמנים לפגוש בהרצאת המבוא הקרובה וכן בקורסים: טארוט, טארוט מתקדמים ובקורס פענוח חלומות.
על הכותב בהרחבה

11 thoughts on “קלף תשעה גביעים: המשאלה התגשמה, מה עושים עכשיו?”

  1. היי שגיא נעזרתי בקריאת SOS מכיוון שאני נימצאת כרגע בתהליך של שינוי מאוד משמעותי בחיי. הרבה ספקות וחששות מהלא נודע. התשובות שקיבלתי מאוד מספקות והורידו אצלי את רמות הלחץ והמתח. נכון שקיבלתי תשובות שבתוך תוכי אני יודעת אותה אבל עצם החיזוק ממקום לא ידוע נותן לי כוח להמשיך להיות סבלנית ליזרום ולתת ליקום לעזור לי. בדרך כלל אני זו שלוקחת את העיניינים לידיים ונכנסת עם הראש בקיר. השיעור שלי הוא כניראה הפעם ללמוד לקבל עזרה מבחוץ. בכל אופן תודה ותבורך על כך.

    1. שרונה יוסף

      האם הקלף הזה אומר אמת 9 הגביעים יש לי דילמות הרבה ואני נכנסת מזה לחרדה מאוד

  2. תמיד זה נראה כל כך פשוט כשקוראים את המאמר אך בפועל המלחמות הפנימיות וחוסר הסבלנות לזמן גורמים לנו לנסות ולדחוף כדי להגיע מהר יותר. איך אפשר לשלוט בדחף.

  3. זאביק לפיד

    הי שגיא
    אני עוקב בעניין אחרי החומר תמיד יש לך מה לחדש ולהפנים.
    רציתי לדעת אם הכינוי ארקונה הוא רק שלך כי יש אומרים
    ארקנה ומה למעשה הפירוש המילולי במקור.(את המשמעות
    הרעיונית אנחנו מכירים כמובן).תודה והמשך יצירתי! זאביק

  4. צר לי אני מאוכזבת. הרקע הסגול לא אפשר לי לקרוא. אני מעדיפה את הרקע הלבן והכתב הברור.

    1. שגיא מנדלבוים

      היי רחל,
      לצערי לאתר יש בעיה בתאימות מול גרסאות ישנות של דפדפנים. הבעיה בטיפול ואני מקווה שבשבעות הקרובים נעלה גרסה מעודכנת יותר של האתר שלי.
      בשלב זה אני ממליץ לך לגלוש מדפדפן אחר.
      מתנצל על אי הנוחות,
      שגיא

    2. טוב הסגול נעלם. קראתי את המאמר. וזה בא לי בדיוק בזמן. קיבלתי לאחרונה סוג של שפע ומסתבר שאני לא יודעת איך להכיל אני אלמד ! תודה שגיא

  5. עיון מקיף בספרי טארוט מתורגמים ומקוריים מדגיש עובדה בסיסית ובולטת. במהלך השנים האחרונות נפח הפרשנויות של הקלפים הורחב מאד. האם זה טוב? התשובה בגוף הפרשנות המעולה של שגיא. זה טוב אם אנו יכולים להכיל זאת! וכך נכון להסיק מכל חוויה שאנו נחשפים אליה היא אינה טובה או רעה ההתייחסות אליה היא זו שקובעת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *