מסר שבועי בקבוצת הוואטסאפ

קריאת המילים הנה קריאה פשוטה כביכול, אך היא מאפשרת לנו, הקוראים, להבין היבטים רבים: את כל הצדדים של הבעיה, את הנפשות הפועלות ואת הפוטנציאל שלנו. בסופו של דבר, אין באמת תשובות של "כן" או "לא"- חד וחלק, ולרוב התשובה שתתקבל היא מסר המעודד את השואל לשנות את דרך הפעולה או החשיבה שלו כדי שיוכל לממש את שאיפותיו.

 

הגדרת השאלה

את השאלה מגדירים כשאלת "כן ו-לא", אולם הפעם, בשונה מקריאת ה-sos, יש משמעות לכל מילה ולמיקום שלה, מכיוון שכל מילה מיוצגת על-ידי קלף. בפעמים הראשונות מומלץ לרשום את השאלה בכתב לפני ערבוב הקלפים כדי להחליט מראש מה מספר הקלפים הרצוי. כך לדוגמא, אם יגיע אלינו בחור בשם יואב שמבקש לדעת האם הוא ומיכל חברתו יתחתנו השנה, והאם היא המיועדת, (נחמד לראות שיש עוד גברים כאלה) הרי שניסוח השאלה צריך להיות כזה:

קלף ראשון:    האם

קלף שני:    יואב

קלף שלישי:    ומיכל

קלף רביעי:    יתחתנו

קלף חמישי:    בשנתיים הקרובות

קלף שישי:    תשובה

מצד אחד, חשוב לייחד קלף לכל מילה או לכל צירוף משמעותי בקריאה כדי שנוכל לקבל תמונה רחבה: חשוב לייצג את השואל, את הצד השני בקריאה, וגורמים רלוונטיים נוספים כמו זמן מקום וכו'.  

קריאת מילים

מצד שני, יש בהחלט מילים שניתן לוותר על ייצוגן, כמו מילות יחס או חיבור ( "עם", "או" וכדומה). לעתים עלינו לאגד כמה מילים בעלות משמעות משותפת על-ידי קלף אחד. כך למשל גורם הזמן: "בשנה הקרובה" ייוצג על-ידי קלף אחד ולא שניים.

שלב הערבוב והפריסה

כשהקריאה מנוסחת היטב ורשומה לפנינו, ניתן לעבור לשלב הערבוב שמתנהל באופן שהצגתי בגיליון של חודש דצמבר, אלא שבסוף הערבוב שביצע השואל, הקריאה מוכנה ואין צורך לחצות את הקלפים. עכשיו עלינו ליטול אותם לידינו ולהניח אותם על השולחן בשתי שורות.

בשורה העליונה נניח את הקלפים המייצגים את השאלה מימין לשמאל כאשר כל מילה או רעיון מיוצגים על-ידי קלף אחד ובשורה התחתונה נניח קלף בודד –קלף התשובה.

 

מתוך ה-מיני סדנה: "קריאת המילים" בה לומדים כיצד לעשות את קריאת מילים בצורה מקצועית. לחצו כאן כדי לקבל פרטים נוספים על הסדנה.

 

כמה כללים חשובים בניסוח השאלה ובהבנת התשובה

 

המילה "האם"

כל שאלה של "כן" או "לא" מתחילה במילה "האם". מיקום זה בקריאה מאד חשוב כיוון שהוא מראה לנו את העמדה הסובייקטיבית של השואל. כאן נוכן לראות מה השואל רוצה שיקרה, מה הוא חושב ומיקום זה מאפשר לנו לראות האם השואל אופטימי או פסימי.

מבחינה תחבירית: מילת השאלה "האם" מייצגת את ה"אין" את החלל החסר, שכן היא נובעת מהמילה "אם" – מילה של תנאי או של ברירה. היא מותירה חוסר וודאות, בחינה של כמה משתנים שתוצאתם איננה קבועה בסלע. דווקא בגלל חוסר הוודאות שבה היא מייצגת את עמדת השואל שאינו בטוח בתשובה ובתוצאה ויוצק לסיטואציה את ההשלכה והמסקנה האישית שלו ולאו דווקא נשען על האמת עצמה.

במקרה של יואב שהגיע להיוועץ בנו, הקלף המייצג את המילה "האם" הוא קלף שלוש חרבות. גישתו של השואל, אינה קשורה לתוצאה, כך שקלף "שלילי" כמו 3 חרבות מעיד על פסימיות, אבל לא בהכרח יעיד על תשובה סופית שלילית. יואב "מגיע ממקום" של שלוש חרבות. אולי הוא חווה אכזבה קשה בעבר אולי נישואי הוריו התפרקו. התחושה הראשונית איתה הוא מגיע לקשר עלולה להעיב על הקשר כולו.

.

הקלף המייצג את השואל

חייבים לייצג את השואל על ידי קלף בקריאה. אני מדגיש נקודה זו כיוון שלא פעם שוכחים להכניס את השואל לתוך הקריאה ובכך מוותרים על אחד הנתונים החשובים ביותר.

קלף השואל נקרא גם ה-base card. זהו הקלף המראה מי הוא השואל, כמה הוא מוכן לקדם את נושא השאלה, איפה הוא עומד וכיצד הוא מתנהל.

בשונה מהמיקום הראשון, שייצג את גישתו הסובייקטיבית של השואל, כאן אנו מגלים מיהו השואל מבחינה אובייקטיבית, ומקבלים תמונת מצב אמיתית.

מבחינה לשונית- אנו דנים פה בנושא הקריאה. יש למילה "נושא" תפקיד תחבירי בעל מהות לשונית נוספת. הנושא הוא המרכז במשפט הוא העניין המרכזי והראשי לשמו התכנסנו והוא "נושא" על עצמו את עיקר האחריות. כל שאר הרכיבים מחווירים ליד הנושא כיוון שהוא הסיבה והמסובב של כל התהליך. בלעדיו השאלה כלל לא קיימת, וללא קשר לנסיבות אחריות ההתנהלות בסיטואציה מוטלת על גבו.

יואב מיוצג על ידי מלך המטבעות בפריסה. ברור שהוא יהיה בעל בית מצוין ומפרנס למופת שכן מלך המטבעות הוא מלך הקריירה, אבל קשה לו להביע חיבה, אינטימיות ורומנטיות. כשאהובתו שואלת אותו "נו ממי איך אני נראית היום?" סביר להניח שיענה "בסדר" ביובש, וזו בוודאי תיעלב מאוד. קשה לו להשתפך ולהחמיא.

צד ב'

פעמים רבות בקריאה נרצה לבדוק את הקשר עם הצד השני. נוכל להתרשם מההשפעה ההדדית ומהמצב בו מצוי הצד השני בקריאה, מה מניע אותו ומהי עמדתו הנוכחית.

מבחינה תחבירית: צד ב' הוא המושא במשפט כלומר קיים מרחב של השפעה והיקשרות מסוימת בין השואל למושא, קשר ישיר או עקיף. שני הגורמים מושפעים זה מזה עקב סוג הפעולה שקיימת ביניהם.

במקרה שלנו מיכל מיוצגת על ידי מלך הגביעים, קלף המייצג את מזל סרטן. מיכל היא בחורה משפחתית רגישה שיש בה בשלות רבה לקשר. היא מאוד קשורה למשפחה שלה ויכול להיות שיואב קצת חושש מהקשר ההדוק שלה עם הוריה אבל היא בהחלט בחורה אימהית וחמה וייתכן שאם יואב יראה יותר נכונות להידוק הקשר היא תיתן את עצמה ומעצמה הרבה יותר.

הפועל (הפוטנציאל)

לכל שאלה יש פעולה מרכזית ואותה נרצה לייצג בקלף. כך למשל בשאלה: האם אלי ויעל יתחתנו בשלוש השנים הקרובות המילה "יתחתנו" היא הפועל של השאלה. חשיבות הקלף המייצג את הפועל היא רבה מכיוון שהיא תראה לנו את הפוטנציאל ואת דרך הפעולה הנכונה.

מבחינה תחבירית: הפועל הוא הנשוא של המשפט. הוא המקשר בין כל החלקים והוא המצפן של כל הרכיבים. בניתוח התחבירי הנשוא הוא הראשון שיש לאתר במשפט כי הוא מארגן סביבו הלכה למעשה את כל שאר הגורמים, הוא אולי לא חשוב כמו הנושא אך בלעדיו אין סדר והמשפט כלל לא קיים. הפועל מעיד על מציאות ועל קיום או על אי קיום של תופעה מסוימת ולפיכך משקלו קריטי בשאלה.

במקרה שלנו המילה "יתחתנו" מיוצגת על ידי קלף עשרה גביעים מה שמעיד על פוטנציאל מצוין של מימוש רגשי ומשפחתי.
אין ספק שיש ליואב ומיכל את היכולת להתגבר על הפערים ועם קצת אמונה בדרך ופתיחות אין ספק שיש כאן משפחה שבדרך.

פריסת קריאת המילים

גורם הזמן

הקלף המייצג את גורם הזמן בקריאה מראה לנו האם הזמן פועל לטובת השואל או לרעתו. ככל שעובר הזמן כך השואל מתקרב לפרוש אותו מייצג הקלף. כך למשך, אם השואל שואל על נושא קידום בעבודה והקלף המייצג את השנה הקרוב יוצא 10 מטבעות, זה מראה לנו כי הזמן פועל לטובת השואל ושככל שיעבור יותר זמן, כך לשואל יהיה יותר קל להשיג את הקידום.

הערה חשובה: גורם הזמן אינו מראה  לנו אם האירוע המצופה יתרחש או לא, גם לגבי הקידום, העובדה שיצא לשואל קלף 3 חרבות, אינו מהווה בהכרח תשובה שלילית, אלא מרמז על כך שככל שיעבור יותר זמן, כך יהיה קשה יותר להשיג את הקידום. וככל שהוא יפעל מהר יותר, כך יגדלו הסיכויים שלו להצליח.
קלף מסר, מעיד על כך שככל שיעבור יותר זמן כך המסר של הקלף יתחזק ויהיה רלוונטי.

בפריסה שלנו קלף הזמן הוא שני גביעים. זהו קלף החיזור שמעודד את השואל שלנו לעשות בדיוק כך, לחזר, להחמיא ולהראות עניין – פעולות שבהחלט יורידו את המגננות משני הצדדים.
כדאי לקחת את הזמן ולבסס את הקשר וטיפוח הקשר לאורך השנתיים ייצב את הקשר ויוכיח את היותו נכון לשני הצדדים.

 

קריאת מילים


קלף התשובה

את קלף התשובה אנו שמים מתחת לשורת הפוטנציאל וקלף זה מסכם את התשובה ב"כן" ו"לא". הוא זה ש"חורץ" את הדין לכאן או לכאן. לעתים קרובות יתקבל קלף של מסר שאינו חד משמעי. המסר מראה לשואל עליו לעשות (או לא לעשות) כדי להצליח.

גם קלף תשובה "שלילי" אינו סופי באם נשנה את כיוון הפעולה.

מבחינה תחבירית: קלף התשובה הוא קלף הראי למילת השאלה "האם" הוא מפיג את חוסר הוודאות ומנסה למלא את החלל שבשאלה הפתוחה. התשובה סוגרת את הקצוות כדי להניח את דעתו של השואל ולסגור מעגל.

קלף התשובה שיצא הינו שלושה גביעים, קלף של חגיגה ושל שמחה שמהווה המשך ישיר לקלף הזמן- שני גביעים. הדבר מעיד על כך שהעבודה על הקשר תשתלם ובגדול.

 

קלף התשובה ושורת הפוטנציאל

לא תמיד שורת הפוטנציאל וקלף התשובה תואמים. פעמים רבות נמצא "חוסר התאמה" בין החלקים, והדבר יכול ללמד אותנו כמה דברים חשובים על השואל ועל מורכבות הבעיה.

כאשר שורת הפוטנציאל תהיה "חיובית" אבל קלף התשובה "שלילי"

במקרה זה הפוטנציאל אמנם חיובי, אולם התוצאה הסופית אינה. בפועל זה אומר שהשואל לא יצליח לממש את הפוטנציאל. כאן עלינו לחזור לשורת הפוטנציאל ולבדוק היכן הנקודות החלשות ומה עליו לעשות כדי להתגבר על המכשולים הקיימים.

כאשר שורת הפוטנציאל תהיה "שלילית" אבל קלף התשובה "חיובי"

במקרה זה השואל אמנם ישיג את מה שהוא רוצה, אולם הבסיס רעוע. במקרה כזה יש סיכוי טוב שלאחר שהשואל יממש את מטרתו, הוא יאבד אותה. זאת לא חכמה להתחתן, לדוגמא, כאשר הבסיס למערכת היחסים בין שני הצדדים אינו יציב. על השואל להבין מה מכשיל אותו ולטפל בבעיות בטרם עת.

בהצלחה וקריאות מוצלחות,
שגיא

תודה לליאת כהנא המקסימה, שבנוסף לעובדה שהיא מטפלת, קוראת בקלפים ועורכת לשונית, היא גם מורה ללשון וחלק מאד גדול מהמאמר אני זוקף לזכותה.

רוצה ללמוד לעומק את קריאת המילים? סדנת מקצועית על קריאת המילים

 

Save

הכותב: שגיא מנדלבוים

© שגיא מנדלבוים מטפל בהומיאופתיה קלאסית, ובעל ניסיון של 27 שנים בלימוד והוראה של קורסים וסדנאות בנושאי טארוט וחלומות אותם הוא מלמד בתל-אביב ובמרכזים שונים ברחבי הארץ. את שגיא הנכם מוזמנים לפגוש בהרצאת המבוא הקרובה וכן בקורסים: טארוט, טארוט מתקדמים ובקורס פענוח חלומות.
על הכותב בהרחבה

5 thoughts on “קריאת המילים”

  1. נעמה (בדוי)

    שלום שגיא,
    אני בדיוק מתחילה ללמוד את קריאת המילים ושאלתי שאלה חשובה אשמח אם תוכל לבאר לי קצת את הדברים כי אני מבולבלת.
    השאלה:
    1-האם
    2-אני
    3- ובן זוגי לשעבר (לא רוצה לציין שם)
    4-נחזור להיות זוג למרות הבגידה שלו בי
    5-בשנה הקרובה?
    6-
    יש לציין שהיינו ביחד שנה ואני מחשיבה אותו לאהבת חיי ובמהלך הקשר הוא חזר ואמר שוב ושוב שאני החיבור הכי עמוק שהיה לו עם בחורה ושאהב אותי כמו שלא אהב אף אחת בחיים, בזמנו הוא אמר שנפרדנו עקב תקופה של דיכאון שהוא עבר מה שהיה נכון אך חלק מהבעיה… נפגשנו ודיברנו שנה אחרי הפרידה והוא סוף סוף התוודה שהיתה בגידה חד פעמית מצדו כחודש חודשיים לפני סיום הקשר והוא לא יכל לספר לי את זה לכן נפרד. השקר הזה היה חשוב לי מאוד ואני לא מבינה פשוט מה השתבש בקשר ככ יפה ולמה הוא בגד בי אם הייתה לנו תקופה ככ מדהימה ביחד. זאת פעם ראשונה שאני מנסה קיראת מילים ומאוד אוהבת אותו עדיין וכל השנה הזאת חשבתי שאם הדיכאון שלו ישתפר והוא יתחיל לעבוד (היה מובטל 10 חודשים) אז יהיה לנו סיכוי….
    הקלפים שיצאו הם:
    1- אביר החרבות
    2-מלך הגביעים
    3- שבעה גביעים
    4-הכהן הגדול
    5-הכוכב
    6-נסיך הגביעים

  2. שאולה גולדברג

    שילמתי לחברת האשראי שלכם וקיבלתי קבלה אך לא קיבלתי את הקורס של קריאת המילים.
    תודה שאולה

    1. שגיא מנדלבוים

      היי שאולה,
      לפי מה שאני רואה נשלח אלייך מייל עם קישור + הסברים כיצד להיכנס.
      עכשיו שלחתי לך מייל נוסף ואני יוצר אתך קשר בפרטי.

      1. שאולה גולדברג

        שגיא תתקשר לטלפון של הבית יש בעיה עם הטלפונים הניידים 097711563

  3. תודה שגיא על הניתוח המרתק של "קריאת המילים".
    נהניתי מכל מילה.
    הערה קטנה להקשרים שבין "קריאה" לבין תפקידן התחבירי של המילים במשפט.
    הערה שיכולה ל"האיר" על הקריאה בהיבט נוסף:
    1. מילת השאלה- מילות השאלה בעברית וגם בשפות אחרות נחשבות לפסגת "ההכללה" זה אומר שהן יכולות להכיל כל תשובה פרטית. נכון שמילת השאלה "האם" מכילה שני הפכים בלבד אך כל מילת שאלה אחרת מכילה אינספור אפשרויות. לדוג' "מה עלי לעשות כדי להתקדם בתפקיד?" התשובה ל "מה" הינה עולם ומלואו. ראי התשובה הוא אחת האפשרויות בלבד המתאים לסיטואציה הנוכחית של הקריאה.
    וכך למעשה אנו הרבה יותר רגישים למורכבות השפתית במפגש קריאה.
    2. יחסי נושא נשוא בשאלה. נכון שהנושא מאוד חשוב, אך הנשוא הינו עיקר העיקרים במשפט. הנשוא הינו חידוש במשפט ועליו נבנית כל המשמעות של המשפט.במשפטים פועליים הדברים ברורים יותר, החידוש מובע בפועל. אך ישנם משפטים מסוג אחר ה"שמניים", מאתגרים יותר מבחינה תחבירית, בהם הנשוא הינו שם ולא פועל וגם הוא החידוש במשפט: "האם אני אמיתית/ישרה/יפה? ושאלות מסוג זה מאתגרות אף יותר בקריאה, כי אז הדיון על פי הקלף יהיה- מה זה אמיתית/ ישרה עבור השואלת? זה החידוש, זו ההרפתקה בקריאה.
    על המשלימים לנשוא פועל לא אכתוב כאן, קצת מייגע, אך ההבנה העמוקה של המשלימים זורקת את ניתוח ה"קריאה" לעולמות מאתגרים ביותר….
    אז שוב תודה שגיא על הניתוח המאלף
    תמיד נהנית לקרוא את מה שאתה כותב.
    בברכה
    אורנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *