ערכה ספר וקורסים בהנחה

פתרון חלום

בחלומות רבים מזג האוויר מושך את תשומת הלב שלנו. לא רק חלומות על סערות רעמים וברקים מושכים את תשומת ליבנו, אלא גם טמפרטורה, רטיבות, יובש, רוחות והעדר שמש יכולים להטריד אותנו.
אך לפני שאנו רצים לפרש את החלום ולהראות את הקשר בין מזג האוויר בחלום למזגו של החולם ביום יום, חשוב תחילה לבטל את האפשרות המביכה בה יש קשר בין החלום למצבו הפיזיולוגי של החולם במהלך הלילה.
כך למשל, חלום המייצג חום מדברי וצימאון יכול להיות ביטוי של הגוף הישן אשר סובל מעודף חום וצימאון, והחלום אינו מייצג דבר פרט לצורך של הגוף להתעורר, לשתות מים ולהדליק את המזגן. כשקר לנו בחלום, אולי זה אומר ששכחנו לכבות את המזגן, או לסגור את החלון.

אבל אם בכול זאת מצבנו הפיזיולוגי היה תקין,  מזג האוויר הוא כלי דרכו אנו, החולמים, מצליחים לבטא את מזג הרוח שלנו ואת מצב הרגשות בו אנו שרויים בזמן ערות. הבנת הסימבוליות של מזג האוויר בחלומנו יכולה לעזור לנו להבין טוב יותר באיזה הלך רוח אנו נמצאים ומה הם ההשלכות של הלך רוח זה. כך למשל חלום בו אנו מוצאים את עצמנו בליבה של סופת חול סוערת, יכול לרמז על סערת רגשות בה אנו שרויים בזמן ערות. 

חלום בו אנו נאבקים עם מזג האוויר מייצג את הנטייה שלנו להיאבק עם המזג הסוער הקיים בנו, ומאבקים מסוג זה בדרך-כלל מהווים נקודת מפנה שאחריה מתחיל שינוי חשוב בחיינו. לכן, חלום על מזג אוויר סוער (ובסוג חלומות אלו נכללים גם חלומות בהם אנו הולכים במדבר צחיח ונאבקים עם החום והצימאון), יכול להראות כי אנו נלחמים עם השדים שבנו, עם בעיות הקיימות חיצונית לנו, ולא נותנים לאלו להכניע אותנו, ובתום הסערה אנו בהחלט יכולים לצפות לשינויים משמעותיים בחיינו.

חלום על סערה

חלמתי שאני מגיעה יחד עם אדם נוסף שהוא כנראה בעלי ליום ספורט ובו יש קבוצה של אנשים שמשחקים משחקי מים. בשדה מונחות מספר גיגיות אליפטיות גדולות ומה שאני הייתי צריכה לעשות הוא ללבוש סינר לבן ולהעביר מים מגיגית אחת לשנייה מבלי שהם ישפכו.
בהתחלה זה היה כיף, אבל מייד החלק התחרותי שבי התעורר ומצאתי את עצמי מתרוצצת בין הגיגיות בטירוף חושים, מנסה להספיק כמה שיותר להעביר מים אך בפועל שופכת הרבה מים מסביבי. ככל שאני מנסה יותר, כך האדם הנוסף רודה בי יותר, מחלק הוראות ומדרבן אותי להמשיך להתרוצץ. באיזה שהוא שלב השמיים התקדרו, והייתה תחושה שמתחילה סערה. שאר האנשים כבר לא היו שם, אלא רק אני ובחלק מהגיגיות החלו להיווצר חורים קטנים שמהם החלו ליזול מים. ואני מצאתי את עצמי עוד יותר מתרוצצת מנסה להספיק כמה שיותר וחוששת לאבד את המים. 

אני בת 46, נשואה עם שני ילדים גדולים, ועובדת כרופאה בחדר מיון.

יש שאלה בנושא חלום על סערה וטורנדו או משהו שרציתם להוסיף? כתבו בתגובות! ואם עשינו לכם חשק ללמוד עוד בואו לקרוא על קורס פיענוח חלומות ולקבל פרטים נוספים

 דרך פתרון החלום

שלב ראשון בפתרון חלום – הקשבה

להקשיב לחלום זה אומר להתבונן מהצד ולהרגיש מה הם ההדגשים הנכונים ומה החלום בעצם רוצה להגיד לנו. כדי להקשיב נכון, לא חייבים להכיר סימבולים, אלא צריך את היכולת לתת למילים של החולם לסחוף אותנו, כמו בסיפור, למקום אחר. מקום שממנו נוכל לעשות סינתזה, להבין מה מציק לחולם ומה בעצם רוצה לצאת מהסיפור של החלום החוצה. 

לכן הדבר הראשון שאנו צריכים לעשות כשפותרים חלום הוא לעצור לרגע ולחשוב מה הסיפור של החולם מעורר אצלנו? מהן המחשבות שעולות לנו? באו ננסה, אם כך, לעצור לרגע ולדמיין את הסצנה הראשונה של החלום. מה עולה לנו בראש? 

החלום מתחיל כשהחולמת הולכת עם הבעל/מכר ליום ספורט. בשלב זה הכול רגוע, החולמת מצטרפת למשחק בשמחה ואפילו נהנית.
כאשר אני פותר חלום אני אוהב לעצור לשנייה בשלב זה, ולשאול את עצמי: אם היה מדובר בסרט או סיפור, על מה הייתי חושב בנקודה זו, מה הבמאי של החלום רוצה לספר לנו. אני לא יודע מדוע, אבל כשאני שמעתי את החלום הייתה לי תחושה שהבמאי של החלום ייצר תפאורת חלום דומה ליום כביסה בסגנון שנות החמישים בו נשים מתרוצצות מסביב לגיגיות גדולות, אבל לא כדי לשחק, כי אם לכבס את הבגדים. 

בסצנה השנייה של החלום החולמת מתלהבת מהמשימה שלה ונהנית ממנה, אבל… ככל שעובר הזמן, כך מתעורר ומתעצם יצר התחרותיות שלה, והיא כבר לא משחקת בשביל הכיף, אלא בשביל לנצח, תוך שהדמות המלווה שלה מדרבנת אותה יותר ויותר.
אותי הסצנה הזו קצת הלחיצה. כשהיא ספרה את החלום בשיעור אני הרגשתי חוסר שקט,
במיוחד משכה אותי העובדה שככל שהיא פחות נהנתה, כך היא יותר שפכה מים ולמעשה הייתה פחות יעילה. 

חלום על טורנדו
חלום בו אנו נאבקים עם מזג האוויר מייצג את הנטייה שלנו להיאבק עם המזג הסוער הקיים בנו, ומאבקים מסוג זה בדרך-כלל מהווים נקודת מפנה שאחריה מתחיל שינוי חשוב בחיינו. לכן, חלום על מזג אוויר סוער, יכול להראות כי אנו נלחמים עם השדים הקיימים בנו.

בסצנה השלישית התחילה סערה. לא רק בשמיים, אלא גם אצלה. המים החלו להישפך מהגיגיות, והחולמת כמו אחוזת דיבוק התרוצצה בין הגיגיות מנסה להציל את המים, אבל ללא הועיל.
עכשיו נעצור שוב וננסה לראות מה מתעורר אצלנו כשאנו קוראים את הסצנה. מה שמשך את תשומת הלב שלי יותר מהכול הייתה הסערה ואני זוכר שאמרתי לעצמי: "וואו, היא הגיע למצב של איבוד שליטה כל-כך חמור ושהמצב כל-כך קשה, עד שגם התפאורה החיצונית של החלום, מזג האוויר, נהיה סוער וקודר. 
בשלב הזה הבנתי שהכותרת של פתרון חלום זה תהיה: הגיעו מים עד נפש.

שלב שני בפתרון חלום – סימבולים: מים, החבר המסתורי וסערה בשמיים

מים
כפי שכתבתי בפתרון החלום: "חלום על צונאמי", רבים אמנם חושבים שחלום על מים מייצג רגשות, אולם זה לא מדויק. המים יכולים לייצג רגשות, אולם הם מייצגים בעקר את הנפש שלנו, את יכולת ההתחדשות שלנו ואת היכולת שלנו להביא שפע ושלווה לחיינו..

המים בחלום זה מייצגים יכולת התחדשות, שפע והצלחה. כמו בכול חלום, גם כאן חשוב להבין מה החולם עושה עם המים ומה האינטראקציה שלו איתם. בתחילה החולמת מאד נהנית מהמים ואין ספק שהחלום מייצג הצלחה ושפע. אולם נראה שהחולמת לא יכולה לעצור וכמו בסיפור המפורסם שוליית הקוסם, היא ממשיכה לעבוד ולעבוד ולא יודעת איך  לעצור וליהנות ממה שיש לה.
כיוון שמים הם גם סם החיים, וכיוון שהחולמת עובדת כרופאה בחדר מיון, הצורה שבה המים מופיעה בחלום היא רמז לכך שהחלום עוסק בענייני עבודה (ולא למשל בזוגיות).

סערה בשמיים
סערה בשמיים מייצגת את הסערה הפנימית והמצוקה שקיימת אצל החולמת. העובדה שתפאורת החלום הפכה להיות סוערת היא רמז לכך שהחולמת מאבדת שליטה ושהמצב עליו מדבר החלום משפיע על מזג הרוח שלה. 

המלווה (הבעל)
יכול להיות שהבעל בבית של החולמת לוחץ עליה להשיג יותר ולהצליח יותר, ואולי פשוט יותר להפיל את כל האשמה על הבעל. אולם הלא מודע, דרך דמות הבעל, מראה בצורה חד משמעית שגם אם יש לחולמת בעל כזה (ואגב, יש לה) – לא הוא האשם. כיוון שהדמויות בחלום שלנו מייצגות צדדים שונים שבנו, הרי שהבעל במקרה זה מייצג את החלק הקיים אצל החולמת שרוצה להשיג יותר ולהצליח יותר. הדמות שמדרבנת אותה לאורך כל החלום זו היא עצמה והצורך שלה להצליח. 

שלב שלישי בפתרון חלום – סינתזה

עכשיו כשיש לנו את כל הנתונים: הקשבנו, הבנו את הסימבולים שהחלום מציג לנו, אנו יכולים להבין שזהו חלום פסיכולוגי ויכולים להבין מדוע הלא מודע הציג את הסיפור ואת הסימבולים בצורה, בסדר ובדרך הזו. 

את התשובה כמובן לא אנו יכולים לתת, ואת פתרון החלום רק החולם יכול להבין, אולם אנו יכולים לעזור לו לחבר את הנקודות ולשאול את השאלות הנכונות. 

והתשובה לחולמת – פתרון החלום…

את אחד הנתונים החשובים ביותר לפתרון חלום זה קיבלנו כשסיפרת שאת עובדת בחדר מיון. זהו פרט חשוב כיוון שלמעשה כל החלום מרגיש כאילו זו סצנה מחדר מיון, כאשר במקום מיטות וחולים יש גיגיות ומים. אמנם אין מצב חרום ומדובר בסך הכול ביום ספורט, אולם את הפכת את יום הספורט הנעים הזה לעוד אחד ממצבי החרום שאותם את מכירה היטב.

תיאורטית היה אפשר להגיד שזהו חלום פשוט, המייצג את הלחץ הגדול שיש לך בעבודה, ואני מניח שזה גם נכון. אולם לדעתי החלום מנסה להגיד לך משהו יותר חשוב. הלא מודע שלך מנסה להראות לך שאת חדר המיון את לוקחת לכל מקום ושאת לא יודעת מתי להפסיק להיות רופאה במיון ומתי להירגע וליהנות.

אני לא חושב שיש ביטוי היכול לייצג את החלום שלך טוב יותר מאשר הביטוי "הגיעו מים עד נפש" ואני חושב שהחלום בצורה מתוחכמת ועדינה רוצה להגיד לך שאת כבר לא יכולה להמשיך כך, ושהגיע הזמן להירגע. 

החולמת סיפרה שהיא מכורה לעבודה שלה: מתנדבת לתת יותר משמרות נשארת יותר שעות ושגם מחוץ לשעות העבודה היא משאירה את הטלפון שלה דלוק כדי לעזור כשמתקשרים אליה. פעמים רבות היא קופצת לעזור גם כשזה לא המשמרת שלה ויכולה למצוא את עצמה גם שהיא לא בכוננות עונה בשעה שתיים בלילה לאחד המתמחים שרוצה להתייעץ איתה.  

קורס התפתחות והעצמה אישית דרך פתרון חלומות

Save

Save

הגעתם עד לכאן, ואתם כבר יודעים המון על חלום על סערה ועל חלום על טורדנו. יש שאלה בנושא או משהו שרציתם להוסיף? כתבו בתגובות! ואם עשינו לכם חשק ללמוד עוד בואו לקרוא על קורס פיענוח חלומות ולקבל פרטים נוספים

הכותב: שגיא מנדלבוים

© שגיא מנדלבוים מטפל בהומיאופתיה קלאסית, ובעל ניסיון של 27 שנים בלימוד והוראה של קורסים וסדנאות בנושאי טארוט וחלומות אותם הוא מלמד בתל-אביב ובמרכזים שונים ברחבי הארץ. את שגיא הנכם מוזמנים לפגוש בהרצאת המבוא הקרובה וכן בקורסים: טארוט, טארוט מתקדמים ובקורס פענוח חלומות.
על הכותב בהרחבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *