טארוט אקספרס - ללמוד טארות בשני מפגשים

אם אתם אוהבים מישהו, תנו לו ללכת – השיעור של קלף שמונה גביעים

"דבר אחד העולה מן המיתוסים הוא שמתחתית התהום עולה קול הגאולה. הרגע השחור הוא הרגע בוא יבוא מסר השינוי האמיתי. האור מגיע ברגע האפל מכול.".
(ג'וזף קמפל – "כוחו של מיתוס").

מבחני השפע אותם מציגה סדרת הגביעים, אינם תמיד מבחנים פשוטים, הם דורשים מאתנו להתמודד עם חלקים הקיימים בנו שאנו לא אוהבים, להתעמת, להשתנות, ולפעול תוך הבנה שאנו נמצאים במבחן, תחת זכוכית מגדלת דרכה בוחן אותנו היקום. מבחן שאם לא נעבור אותו, לא נקבל את מה שרצינו.

עד כה עברנו סדרה של מבחנים מורכבים, אולם הפעם מבחן השפע אותו מציג הקלף שמונה גביעים הוא הקשה מכולם – היכולת לשחרר.

המשפט המוכר: "אם אתם אוהבים מישהו, תנו לו ללכת. אם הוא יחזור הוא יהיה שלכם לעולם. אם לא, הוא מעולם לא היה שלכם", מאד מתאים לקלף זה, אך הקושי כאן הוא בביצוע. כדי לבצע את העיקרון העומד מאחורי משפט זה, כדי לשחרר, נדרשת מאתנו אמונה בעצמנו, בצד השני וביקום. כשאנו נמצאים במקום זה, ברור כי כבר אין אנו יכולים לעשות דבר כדי לקדם את נושא השאלה. מה שנותר לעשות הוא לשחרר ולהאמין. להאמין שהדבר הנכון יקרה, להאמין שזה הזמן לעבור לשלב הבא, שזה הזמן מה נמצא שם בצד השני, במקום אליו נגיע כשנגלה את האמת.

המשפט המוכר: "אם אתם אוהבים מישהו, תנו לו ללכת. אם הוא יחזור הוא יהיה שלכם לעולם. אם לא, הוא מעולם לא היה שלכם", מאד מתאים לקלף זה, אך הקושי כאן הוא בביצוע. הקושי הגדול כאן הוא להתמודד עם האפשרות שהוא לא יחזור, והשאלה שממנה אנו מפחדים להתמודד היא מה יקרה אם הוא לא יחזור?

הקושי הגדול כאן הוא לא החלק בו אנו מחכים, אלא ההתמודדות מול האפשרות שהוא לא יחזור, והשאלה שממנה אנו מפחדים להתמודד היא מה יקרה אם הוא לא יחזור?

ובכן, אם הוא לא יחזור אמנם איבדנו אותו, אך זכינו בדבר חשוב אחר – זכינו לגלות את האמת. אם הוא לא יחזור זה לא יהיה קל, וכמו במשפט של קמפבל שציטטתי למעלה, אם זה יקרה נוכל אפילו להגיע לתחתית התהום, ולהתמודד עם משבר קשה. אך כפי שהמשפט מבטיח, דווקא משם יעלה קול הגאולה וברגע האפל מכל נמצא את האור.
אמנם האמת יכולה להיות כואבת, אולם לאחר המשבר נוכל להתחיל משהוא חדש ולפעול ממקום נכון יותר, בריא יותר, ואם אכן נעבור את המבחן נזכה לקבל את השפע שיגיע מההבנה של מהי האמת, ולזכות לגלות מהו השלב הבא אליו אמת זו מובילה אותנו.

שמונה גביעים – יהיה מה שיהיה

בקלף הקודם פסיכה הצליחה בכל המשימות ולא השאירה בידי אפרודיטה ברירה אלא לעמוד במילתה ולקבל את פסיכה ככלתה לעתיד. אולם הפעם אפרודיטה מבקשת ממנה משימה אחת נוספת. "אין ספק כי ראויה את להיות כלתי", אמרה לה, "אך בני הוא זה שמתחתן ולחתונתו לא אוכל לבוא כפי שאני. ימים רבים, בגללך, אני יושבת ליד מיטתו, מודאגת, בוכה. העצב והדאגה נראים על פני והקמטים מופיעים. אלת היופי אני, ולא אוכל לחתן את בני מבלי לטפל ביופיי. לכן אני פונה אלייך כחמה לכלה (ונראה אותך אומרת "לא") ומבקשת כי תרדי לשאול ותשאילי מפרסיפונה את הפודרה של היופי והנעורים הנצחיים שלה".

שמונה גביעים בסדרת הקלפים של ליז גרין

פסיכה יודעת מה משמעות הבקשה. היא יודעת שאף אחד לפניה לא הצליח להיכנס לשאול ולצאת ממנו בחיים, היא מבינה שזו משימת התאבדות, אך מבינה גם שלהתעמת עם חמותה הינה משימה קשה אף יותר. ולכן היא מחליטה למרות הכול לרדת לשאול. "מה שיהיה יהיה. אם זו אהבת אמת, אצליח לחזור". אמרה ונכנסה לשאול.

הגיבור בקריאה – ההתנהלות שלנו

הארכיטיפ של הקלף: הירידה לשאול

ירידה לשאול הנו אחד המוטיבים הגדולים הקיימים במיתולוגיה. השאול, אגב, במיתולוגיה היוונית אינו מקום רע, אלא המקום אליו כל המתים הולכים – גם הטובים וגם הרעים. בשאול שולט ביד רמה האדס ואשתו פרספונה, שאותה אנו מכירים מקלף הכוהנת הגדולה, וכל המגיע לשאול צריך לעבור סדרה ארוכה של תהליכים ומבחנים שסופם הוא שהוא יישאר בשאול. כיוון שהאחד הכללים החשובים בשאול הוא שממנו אף אחד אינו יכול לצאת.

מבחינה סימבולית לשאול יש מקום חשוב כיוון שהוא מייצג את הלא מודע. את המקום בו כלואים הפחדים שלנו, המצוקות שלנו, השריטות שלנו וכל מה שלא ידוע לנו אך יש לו השפעה עצומה על דרך החשיבה וההתנהלות שלנו.
כשגיבור יורד לשאול, הוא הולך בעצם למצוא פתרון בתוך עצמו, בנבכי נשמתו. ומה שפסיכה בעצם מחפשת שם זה את עצמה. הירידה לשאול הוא תהליך של התבגרות, גילוי עצמי וחשוב יותר, זהו השלב בו אנו מתמודדים עם הפחדים והקשיים העמוקים ביותר הקיימים בנו.
לכן זהו אחד הקלפים הקוראים לנו לצאת למסע ולהתמודד עם הקשיים והבעיות הגדולים שלנו, לא לברוח, ואם צריך ללכת גם לטיפול ולקבל עזרה, וכל זאת כדי שנוכל להיות כלי המסוגל להכיל את השפע האמור להגיע אל חיינו.

אם אוהבים מישהו - צריך לתת לו ללכת

הפירוש בקריאה: אם אתם אוהבים מישהו (או משהו)… תנו לו ללכת…

לפעמים הקלף יכול להראות לנו שאנו כל כך עסוקים במאבק, בקשיים ובמטרה, שאנו שוכחים להתבונן לצדדים ולראות את המתנות והשפע שהיקום מציע לנו. אל תינעלו על המטרה ונסו לראות מה היקום רוצה להגיד, אילו רמזים אנו מקבלים, אילו מתנות הוא נותן לנו. כשנוותר על המאבק ונוכל להסתכל להתבונן על המציאות כמו שצריך, נעבור את המבחן ונזכה לשפע לו חיכינו.

הקלף שמונה גביעים מראה לנו שאנו צריכים לוותר. לא לוותר על נושא השאלה, כי אם לוותר על המאבק. אנו נאבקים, מנסים לשלוט על המציאות ונלחמים כבר כל כך הרבה זמן שאנו אפילו כבר לא זוכרים מדוע ומה רצינו.
הקלף מראה כי כבר ניסינו הכול ועשינו הכול. אין עוד דבר שאנו עוד יכולים לעשות כדי לקדם את נושא הקריאה ולכן הדבר היחידי שעלינו לעשות הוא לוותר. לוותר על המאבק הפנימי והחיצוני, ולראות כיצד הדברים מתפתחים.

כשנוותר על המאבק, לא מובטח לנו שנשיג את המטרה שאליה אנו רוצים להגיע, אולם אנו נגלה את האמת ונדע מה נכון לנו. כשנהיה שם, מחוברים לאמת, נשיג את מה שבאמת אנו רוצים.

קלף 8 גביעים הוא קלף המייצג מבחן אמונה שאנו עוברים. כקלף שמספרו שמונה, גם קלף זה הנו קלף המייצג מעבר בין שלבים בחיינו. אולם היכולת שלנו לעבור מנקודה אחת לנקודה אחרת בחיינו, תלויה ביכולת שלנו להאמין ולהרשות לעצמנו לוותר ולהפסיק את המאבקים.

האמונה עליה מדבר הקלף איננה רק צורך להאמין שהכול יהיה בסדר באופן כללי, אלא לבטוח ביקום, להבין כי יש סיבה לקושי מולו אנו עומדים, ולתת לדברים להסתדר כפי שהם אמורים להסתדר. כשנעשה זאת, נצליח לעשות את השינוי ולעבור משלב אחד בחיינו לשלב הבא.

פעמים רבות קלף 8 גביעים הנו רמז לכך שאנו צריכים לעצור ולשאול את עצמנו לאן אנו הולכים? מה המטרה שלנו? האם מה שאנו עושים נכון עבורנו? הקשיים מולם אנו עומדים לא נוצרו סתם, וסביר להניח כי זהו סימן, רמזים שאנו מקבלים מהיקום, הבאים להראות לנו שאולי אנו נמצאים במקום הלא נכון. פעמים רבות העצה הטובה ביותר שאנו יכולים לתת לעצמנו היא פשוט ללכת לפי הקצב של היקום ולתת לחיים לקבוע את קצב התקדמות ואת הכיוון אליו אנו צריכים להגיע.

קלף שמונה גביעים

ולקינוח, לפעמים הקלף יכול להראות לנו שאנו כל כך עסוקים במאבק, בקשיים ובמטרה, שאנו שוכחים להתבונן לצדדים ולראות את המתנות והשפע שהיקום מציע לנו. כך למשל השואלת שלנו יכולה להיות כל-כך עסוקה במאבק סביב בחור אותו היא רוצה, כל-כך נעולה על המטרה שהיא מתעלמת מחיזוריהם של בחורים אחרים היכולים להיות הרבה יותר מתאימים ונכונים לה.
אל תינעלו על המטרה ונסו לראות מה היקום רוצה להגיד, אילו רמזים אנו מקבלים, אילו מתנות הוא נותן לנו. כשנוותר על המאבק ונוכל להסתכל להתבונן על המציאות כמו שצריך, נעבור את המבחן ונזכה לשפע לו חיכינו.

להתראות במאמר הבא: מה עושים לאחר שהמשאלות מתגשמות

(למאמר הקודם: לצאת מאיזור הנוחות)

Save

הכותב: שגיא מנדלבוים

© שגיא מנדלבוים מטפל בהומיאופתיה קלאסית, ובעל ניסיון של 27 שנים בלימוד והוראה של קורסים וסדנאות בנושאי טארוט וחלומות אותם הוא מלמד בתל-אביב ובמרכזים שונים ברחבי הארץ. את שגיא הנכם מוזמנים לפגוש בהרצאת המבוא הקרובה וכן בקורסים: טארוט, טארוט מתקדמים ובקורס פענוח חלומות.
על הכותב בהרחבה

4 thoughts on “אם אתם אוהבים מישהו, תנו לו ללכת – השיעור של קלף שמונה גביעים”

  1. תמיד כיף לקרוא את כתבותך. גם זו מהטובות וכן אנו תמיד מפחדים ממה שאנו עלולים להפסיד גם אם הוא רע לנו באותו פרק זמן.

  2. ניתח מאלף, קראתי בשקיקה, אבל, לפעמים המפרשים קוראים בפתיחת הטארות ואומרים: עזיבה אומנם אבל לצורך חזרה. מזא?
    אגב אני משתדלת לקרא את מאמרך גם בנושים אחרים. האם אתה נותן יעוץ טלפוני?
    שבת שלום
    כנרת 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *